Cara Nak Beli Rumah Dengan Gaji Kecik

Pertama sekali kena ada impian. Ya, semua orang ada impian nak beli rumah. Bezanya, pastikan angan-angan kita tu jadi kenyataan. Rumah yang boleh disentuh, dimasuki dan Rumah yang kita beli boleh diduduki atau disewakan dijadikan homestay atau sublet.

Kedua, tanpa ilmu dan dengar cakap-cakap orang pasti impian korang tadi akan kelaut atau kerugian. Pelaburan nak beli rumah bukan sekadar pelaburan ada produk dan korang jualkan. Ianya lebih dari itu. Walaupun korang niat nak beli rumah pertama kemudian duduk sendiri.

 

cara, membeli, beli, rumah, kediaman, tempat, tinggal, sewa, tips, langkah, bagaimana, gaji, kecik, pendapatan, disewakan, untuk, pelaburan, 1000, 2000, 3000, 1500, second, hand, subsale, sub-sale, kedua, pertama, idaman, harga, bajet, jenis, mudah, cara

Kerana pelaburan hartanah melibatkan ramai pihak – pemaju, pihak bank, peguam, pemilik rumah asal (rumah sub-sale) dan beberapa lagi pihak yang terlibat jika berkaitan.

Kos pelaburan rumah yang ingin dibeli juga seperti yang korang tahu. Bukan ratus-ratus ringgit tapi ianya dari puluhan ribu hingga ke ratusan ribu. Banyakkan? Jadi korang perlu ada ilmu hartanah.

 

langkah pertama beli rumah

 

Dari cara bagaimana korang nak beli rumah yang pemilik atau pemaju jual sampai lah kepada cara korang nak uruskan rumah. Kalau duduk sendiri oklah tapi kena pastikan korang termenung di tingkap setiap bulan, sebab berhabis duit nak beli rumah idaman sampai terbeban dengan installment rumah setiap bulan.

 

cara, membeli, beli, rumah, kediaman, tempat, tinggal, sewa, tips, langkah, bagaimana, gaji, kecik, pendapatan, disewakan, untuk, pelaburan, 1000, 2000, 3000, 1500, second, hand, subsale, sub-sale, kedua, pertama, idaman, harga, bajet, jenis, mudah, cara

 

Ilmu hartanah selain pergi kelas-kelas hartanah yang berkaitan, korang kena ada buku, untuk tujuan rujukan dan pemahaman yang lebih. Ianya lebih spesifik dari korang baca di enjin-enjin carian atau facebook mahupun forum-forum berkaitan hartanah.

Ambil berat ilmu cara beli rumah ni dulu, fahamkan dan hadamkan dan kemudian baru korang boleh tetapkan pilih pembelian rumah yang lebih bijak mengikut kesesuaian kewangan anda ketika itu. Anda selamat, setiap bulan anda ceria.

 

cara, membeli, beli, rumah, kediaman, tempat, tinggal, sewa, tips, langkah, bagaimana, gaji, kecik, pendapatan, disewakan, untuk, pelaburan, 1000, 2000, 3000, 1500, second, hand, subsale, sub-sale, kedua, pertama, idaman, harga, bajet, jenis, mudah,

Setakat ni dulu. Nanti saya akan sambung lagi cara nak beli rumah walaupun bergaji kecik.

 

Advertisements

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: