Beli Hartanah Sebagai Backup Plan Selepas Pencen

[Backup Plan]

Sama ada berniaga atau kerja makan gaji. Korang kena ada backup plan. Mana tau satu hari nanti tak larat nak kerja atau berniaga dah. Backup plan lah yang akan backup belanjawan korang dan keluarga selama hidup

Jangan mengarutlah kata nak menyimpan semata. Banyak mana sangat kita boleh menyimpan dalam dunia yang memerlukan duit setiap masa?

Adakah saving semata tu cukup untuk cover kelangsungan hidup selepas 6 bulan atau selepas setahun dari berhenti berniaga atau bekerja?

Makanya kita sangat perlukan backup plan. Backup plan adalah passive income. Yang mana tak kerja pun dapat duit masuk. Best giler kan?

Tapi apa tu passive income? – Antaranya:

= Untung sewaan hartanah
= Emas
= Unit trust
= AHB
= Tabung Haji
= ASB (biasa/loan)
Dan lain-lain lagi yang beri pulangan untung sewaan dan juga dividen

Semoga bermanfaat

 

 

perunding, hartanah, berdaftar, penang, pulau pinang, kedah, sungai, petani, kulim, seberang, perai, lunas, parit, buntar, padang, serai, kepala batas, bertam

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: